Pagina 1 van 1

Cheness: meningen + Europese verkooppunten?

Geplaatst: Wo 19 Jul 2017 3:32
door Frank
Wat vinden jullie van Cheness zwaarden? Ik heb er ooit eentje in de VS gekocht (een Shura katana) en daar door een expert laten controleren en customizen voordat het naar mij werd verzonden. Dit was een erg dure grap maar het zwaard bevalt nog steeds prima. Ik heb echter ook gehoord dat de kwaliteit van Cheness de laatste jaren achteruit is gegaan. Wat klopt daarvan?

En weet iemand waar je in Europa voor een redelijke prijs Cheness zwaarden kunt kopen? Ik ken alleen oriental-weaponry.co.uk maar daar zijn ze zo duur dat ik net zo goed kan doorsparen voor een Hanwei.

Informatie over Europese verkooppunten voor Bugei zwaarden is trouwens ook welkom (mits die er zijn).

Re: Cheness: meningen + Europese verkooppunten?

Geplaatst: Za 22 Jul 2017 7:48
door Insane
Cheness was jaren lang naast Hanwei een grote speler op Katana gebied. heel veel andere waren er niet in die prijs/kwaliteit verhouding. Ik geloof dat ze nu een beetje achterhaald zijn door de concurentie. Wil niet zeggen dat ze geen goed spul maken.

Mijn enige ervaring is een Ko-katana die ik had. Was best aardig maar ik prefereer toch Hanwei dus heb hem verkocht.

Re: Cheness: meningen + Europese verkooppunten?

Geplaatst: Za 22 Jul 2017 14:45
door Frank
Aan zo'n ko-katana zit ik dus te denken, ik ken ook geen andere verkopers van dat type zwaard.

Ook zoek ik een tanto en wakizashi die wel geschikt zijn voor (licht) snijwerk, maar niet te duur zijn. Zoiets als een Hanwei PPT en PPW, maar die heb ik al dus ik zoek iets anders in dezelfde prijs-kwaliteitsklasse. Misschien Cheness of John Lee, maar vooral over die laatste heb ik nog veel twijfels.