Forumregels

Mededelingen van het SFB team en de forumregels. Tevens voor alle feedback en suggesties.
Gebruikersavatar
Ger
Oprichter
Berichten: 2767
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006 14:54
Locatie: Brabant
Contact:

Forumregels

Berichtdoor Ger » Do 19 Jan 2006 15:52

Regels op Sword Facts Benelux
Op dit forum gelden een aantal regels voor de berichten die worden geplaatst. Iedereen die iets schrijft wordt verondersteld van deze regels op de hoogte te zijn, dus lees ze aub een keer goed door. Berichten die niet aan de regels voldoen kunnen worden verwijderd.
Naast de expliciete regels die je hieronder kunt vinden geldt ook op dit forum de "algemene forum etiquette". Zo worden mogelijk kwetsende of beledigende uitspraken niet getolereerd, evenals commerciële posts.

Respecteer je medegebruikers
Iedereen kan van mening verschillen en daar is niets mis mee. Je mening mag je natuurlijk uiten, maar doe dit met respect voor anderen.

Geen spam
Sword Facts Benelux hecht waarde aan haar onafhankelijke status. Je mag best kenbaar maken dat je van een bepaalde winkel of vereniging bent, maar promotie daarvan is niet toegestaan. Ook mag je als verkoper ook niet je artikelen via de zwaardenmarkt aanbieden.
Daarbij geldt natuurlijk ook de algemene wetgeving over Spam.

Respecteer de (wapen)wetgeving
Wapens blijven altijd het imago van "verboden" houden. Hoewel dit lang niet altijd zo is, willen hoe dan ook de wet respecteren. Dit verwachten we van onze gebruikers dus ook. Als berichten niet aan de wet voldoen is het beheer hiervoor aansprakelijk en vanzelfsprekend willen we geen aanvaringen met justitie.
Buiten de wapenwet geldt dit natuurlijk ook voor alle andere wetgeving.

Aandachtspunten bij het opstellen van een bericht
  • Vul een dekkende omschrijving in bij het onderwerpsveld
  • Gebruik geen hoofdletters of overdadige leestekens om aandacht op te eisen
  • Wees zuinig met quoten (knip bijvoorbeeld overbodige delen van de quote weg)
  • Wees zuinig met opmaak en emoticons (anders wordt e.e.a. snel onrustig)
  • Gebruik algemeen beschaafd Nederlands

Melden van overtredingen
Kom je iets tegen wat tegen de regels is, kun je dit melden via de knop met het uitroepteken rechtsboven bij ieder bericht. De moderators zullen z.s.m. actie ondernemen. Ga in het topic zelf niet in discussie over de overtreding, dit voorkomt dat de discussie de verkeerde kant opgaat.

Als iets niet in de regels vermeld staat
Deze regels zijn niet uitputtend. We hebben onze belangrijkste waarden hier proberen te formuleren, maar om alles leesbaar te houden gaan we uit van een bepaald fatsoensniveau van de gebruikers. Op het moment dat een gebruiker naar onze mening verkeerd bezig is zullen we diegene daarop aanspreken. Je erop beroepen dat het niet in de regels staat is per definitie zinloos: wij hebben dan het laatste woord. Zie het als onze huiskamer: daar heb je je netjes te gedragen. Zoniet, dan wordt je onze huiskamer uitgestuurd. We kunnen altijd om welke reden dan ook besluiten om berichten aan te passen of te verwijderen zonder opgaaf van redenen.

Inschrijven
Het is gebruikers niet verplicht zich in te schrijven. Ook als gast kan alles gelezen worden. Wil je echter berichten plaatsen dan zul je je moeten registreren. Let bij het kiezen van een gebruikersnaam op het volgende:
  • Geen overbodige hoofdletters of leestekens
  • Geen site- of mailadres (of iets wat hier op lijkt)
  • Geen naam van een organisatie (posts geschieden op persoonlijke basis, het gebruik van een dergelijke naam wordt ook als reclame beschouwd)

Je profiel
In je profiel kun je wat persoonlijke informatie kwijt. Over het algemeen geldt hiervoor dat je hier niet mag compenseren wat elders al verboden is.
Voor je avatar geldt dat deze niet geanimeerd mag zijn, in je onderschrift kun je alleen normale tekst neerzetten.

Disclaimer
Als laatste willen we nog even wijzen op onze disclaimer.

If you're not living on the edge, you're taking up too much space

Terug naar “Mededelingen en feedback”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron