Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Bing [Bot]

Totaal aantal leden: 1018
Ons nieuwste lid is AnoukDP

Home » Links

Links      

Informatief

Smederij & Restauratie

Martial Arts

Online shops

 

Informatief

 

Stichting Jian Fa

Stichting Jian Fa is een in 2009 opgerichte non-profitorganisatie, die zich richt op de promotie en het behoud van het Chinese zwaard in de breedste zin van het woord. Naast en centrum van kennis en informatie betekent dit ook het in kaart brengen wat er op dit moment gebeurt op het gebied van het Chinese zwaard, hoe dit gebeurt en waar dit gebeurt. Hierbij is er niet alleen aandacht voor de beoefening, maar vooral ook voor het cultuurhistorisch erfgoed.

 

Dekoele

Website boordevol artikelen over Bruce Lee, de samoerai, katana, de Shaolin tempel en andere, vechtsport gerelateerde onderwerpen.

Justitie

Directe link naar een artikel over het bezit van zwaarden: wat mag wel, wat mag niet.

 

Nihonto Antiques

Engelstalige site over de antieke nihonto. Ook verkoop, maar het gaat ons vooral om de galerij en informatie.

 

Sword Forum International

Internationale zwaardenforum, met veel informatie.

 

top van pagina

 


 

Smederij & restauratie

 

Atelier Alkmaar

Ambachtelijke smederij uit Alkmaar, Nederland. Van sieraden tot samoerai zwaarden. Alles op maat gemaakt.

 

Kovex

Tsjechische smederij voor middeleeuwse wapens en harnassen.

 

Japanese art

Voor restauratie van kling, schede en katana-fittingen. Gevestigd te België. Tevens verkooppunt voor katana, Samoerai helmen (kabuto), - maskers (mempo), en - harnassen. 

 

Jordan Knife Design 

Andrew Jordan is een vakman die o.a. in Japan studeerde onder een traditionele smid. Hij maakt replica's van complex gesmede wapens van de Anglo-Saxons, Japanse wapens en is ook vaste leverancier voor messen voor de Nederlandse commando's. Gevestigd in Nederland.

 

top van pagina 

 


 

Martial Arts

 

Kuroyama iaido

Informatieve site over de kunst van het zwaardtrekken: Iaido. De school is gevestigd in Houthalen, België.

 

Pencak Silat Manyang

Website over pencak silat, de vechtkunst uit Indonesië, met in het bijzonder de Manyang stijl. De stijl heeft verschillende afdelingen in Nederland, België, UK en USA.

 

Shaolin Wushu Instituut

Zeer veel informatie over de vechtkunsten uit China, met in het bijzonder de Shaolin stijl. Trainingen in Deerlijk, België.

 

Shinkendo Aikibuken

Shinkendo is een uitgebreide samenvoeging van wat de Samoerai ooit nodig had om te overleven. Lessen in Shinkendo en Aikibuken in Amsterdam, Nunspeet, Assen en Delft.

 

SwArta

De eerste Vlaamse vechtschool; een school naar Middeleeuws model die onderwijs biedt in ‘traditionele Westerse krijgskunsten’. Lessen in zowel gewapende als ongewapende technieken. Locatie: Aarschot, België.

 

Yoseikan

De website van Budo Academy Physical met hoofddocent Edgar Kruyning, waar o.a. lesgegeven wordt in Yoseikan, Aikibudo, Katori Shinto Ryu, MMA. Over al deze disciplines is achtergrondinformatie te vinden. Gevestigd in Ede, Nederland.

 

Zwaard en steen 

School in de regio Utrecht-Rotterdam voor het beoefenen van middeleeuwse Europese krijgskunsten. Verzorgen diverse gewapende en ongewapende disciplines en organiseren ook diverse evenementen. De site bevat ook diverse artikelen en manuscripten over Middeleeuwse krijgskunsten.

 

Zwaardkring

Academie voor middeleeuwse Europese krijgskunsten. Verzorgen lessen, maar ook workshops en demonstraties. Gevestigd in Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. 

 

Zwaardvechten (AMEK)

School voor beoefenaars van Europese middeleeuwse vechtsporten, middeleeuwen re-enactors en ieder ander met een voorliefde voor het middeleeuwse erfgoed. Verder verzorgen ze middeleeuwse spektakelshows, demonstraties, workshops, cursussen en zwaardvecht-lessen. De school is te vinden in Heemstede en Deventer, Nederland. 

 

top van pagina 

 


 

Online Shops*

 

BeNeLux

 

Celtic WebMerchant (Nederland)

Verkoopt historische replica's van Europese zwaarden, messen, helmen, maliënkolders  en  nog veel meer. Zowel uit de Keltische historie alsook bijvoorbeeld Romeinse en Griekse historie. Verkoopt zowel sierzwaarden als functionele zwaarden.

 

Dragonheart (Nederland)

Voor de Medieval Lifestyle-liefhebber. Bij Dragonheart kun je terecht voor onder andere zwaarden, harnassen, maliënkolders, sieraden, borstplaten, morgensterren, re-enactment, schilden, kleding, kortom alles op het gebied van de Middeleeuwen. Tevens verkooppunt van Japanse en Romeinse zwaarden.

 

Japanese swords & Asian arts (Nederland)

Nederlandse handelaar in nihonto, zwaard toebehoren en Aziatische kunst. Alle stukken zijn authentiek en origineel, geen reproducties. Gedegen en snelle service. De genoemde prijzen zijn inclusief (aangetekende) verzendkosten.

 

JoRo-Ken (Nederland)

Gewijd aan het Japanse zwaard. Informatie over geschiedenis van het feodale Japan, de ontwikkeling van het Japanse zwaard en hoe met Japanse zwaarden om te gaan. Daarnaast verkoop van Japanse zwaarden en toebehoren en een veilinggedeelte.

 

Katana Samurai Sword (Nederland)

Duidelijke, overzichtelijke winkel. Verkoopt o.a. artikelen van Hanwei Paul Chen, Huanuo en Cold steel. Behalve Aziatische zwaarden zitten er in het assortiment van Katana Samurai Sword ook messen, Europese zwaarden en enkele assecoires.

 

Manderin Mansion (Nederland)

Veel Chinese zwaarden zijn van slechte kwaliteit en de informatie is vaak onjuist. Mandarin Mansion is opgericht om het slechte imago van Chinese wapens te laten verdwijnen. Daarnaast hebben zij ook een aanbod aan zwaarden voor de verkoop,  zowel reproducties van Fred Chen (Huanuo) als originele (antieke) zwaarden en bogen. 

 

Samurai Sword Shop (België)

Onderdeel van Warrior-Supplies, maar dan geheel gericht op het Japanse zwaard. De site bevat handige artikelen over de verschillende zwaarden die zij bieden: Paul Chen, Huanuo en custom made door de Zhui Feng smederij in China.

 

Shinsakuto (Nederland)

Gestart met Japanse keukenmessen, maar verkoopt ook Japanse zakmessen en diverse accessoires voor zwaarden. Van sageo's en tsuba's tot makura en polijstbenodigdheden. Langskomen om de collectie te bezichtigen is geen probleem.

 

Samurai Katana Shop (Nederland)

Van dezelfde eigenaar als Katana Samurai Sword, maar dan gericht op Nihonto en aanverwante artikelen. Natuurlijk veel functionele katana's waaronder Hanwei, Huanuo, Skyjiro en vele meer. Roestvast stalen en Japanse Zinc/Aluminium Iaito's en een aanbod pakken met natuurljk Iaido Gi.

 

Warrior-Supplies / Wushushop (België)

Voor zowel de beoefenaar van oosterse krijgskunsten als de verzamelaar. Levert o.a. artikelen van Long Quan, Internationale Wushu Federatie, Hanwei Paul Chen, Cas Iberia, Huanuo en custom made door de Zhui Feng smederij. De site beschikt over handige achtergrondinformatie. Beantwoording van e-mail meestal dezelfde dag. Betaling via overschrijving zonder extra kosten op een Belgische rekening, creditcards en Pay-Pal betalingen zijn ook mogelijk.

 

Zwaarden.com (Nederland)

Zwaarden.com levert zwaarden uit vrijwel alle windstreken; zowel sierzwaarden als functionele zwaarden. Heeft de zwaarden in voorraad, zodat de levering vaak binnen enkele dagen kan geschieden. Verkoopt ook helmen, bogen, schilden, tsuba's etc. 

 

 

Buitenland

 

Budoya (Spanje) 

Spaanse online shop, zeer vriendelijke mensen en goede service. Ze leveren artikelen voor iaido en aikido. Ruim aanbod aan iaito en zwaardonderdelen voor shinken en iaito tegen een betaalbare prijs. Levertijd naar Nederland is ongeveer drie dagen en de verzendkosten zijn ook echt de kosten van het verzenden. Betaling via overschrijving is mogelijk, zonder extra kosten.

 

eGun (Duitsland)

De eBay voor wapens. Je vindt er wapens van allerlei soorten, met vaak goede koopjes, zowel nieuw als tweedehands. Aanmelden is verplicht om te kunnen handelen, en je moet natuurlijk even opletten met wat je doet. 

 

Jidai (Japan) 

Japanse smederij die zowel series (handgesmede) shinken en iaito's maakt. De shinken zijn door de Japanse overheid aangeduid als onderdeel van het cultureel erfgoed, waarop ook gecontroleerd wordt. Je bent dus verzekerd van kwaliteit.
Ook zijn er andere wapens (bijvoorbeeld klassieke politiewapens), Japanse harnassen en andere accessoires verkrijgbaar

 

Swords and more (Duitsland) 

Duitse online shop, met, zoals de naam al zegt, meer dan alleen zwaarden. Ze verkopen bijvoorbeeld ook boeken, sieraden en luchtdrukwapens. Voor wat betreft de zwaarden is ook een ruim aanbod beschikbaar, met o.a. Hanwei Paul Chen, United Cutlery en Cold Steel. Levert vrij snel zonder te hoge verzendkosten. 

 

 

*) Sword Facts Benelux heeft geen enkele relatie met deze shops, maar leden of medewerkers hebben wel aankopen bij deze shops gedaan. Voor alle winkels geldt dat het contact en de aankoop persoonlijk en goed verliep, maar dit biedt geen garantie voor toekomstige klanten. 

 

top van pagina 

 

Home » Links