Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1007
  Ons nieuwste lid is koosbe

  Home » Sword arts » Mixed Killing Arts

  Sword arts      

  Mixed Killing Arts

  Door ti-lite

  Enige tijd geleden ben ik uitgenodigd door een kennis uit Duitsland om eens mee te doen aan een nieuwe ontwikkeling daar, genaamd MKA. Dit staat dus voor Mixed Killing Arts. Het zou de ultime vorm van zelfverdediging zijn. Effectiever en beter dan Krav Maga, Systema, de diverse vormen van Karate etc.
  Ik had hier nog nooit van gehoord, en aangezien ik graag nieuwe sporten - en vooral vechtsporten - wil uitproberen, ben ik op zijn uitnodiging ingegaan. Wat mij in het begin al verbaasde is dat je alleen op uitnodiging mee mag doen aan deze "sport".

  Op een zaterdag ben ik afgereisd maar een gehucht achter Oberhausen. De training vond plaats in een oude fabriekshal. We werden daar ontvangen door een drietal ex-soldaten uit het voormalige Oost-Duitsland. Nu heb ik al aardig wat harde trainers gezien, maar deze drie waren een klasse apart, alles aan hun doen en laten (incl. hun uiterlijk en kleding/wapens) schreeuwde gewoon "moordmachines".
  Na de gebruikelijke kennismakingsronde met vragen over welke sporten je beheerst en in dit geval met welke wapens je om kunt gaan, gingen we aan de slag.

  Zelfverdediging? Hah!

  De training bestond uit: vechten met mes en bijl (6" lemmet was het kleinste van de zakmessen), pistool en revolver, boog, kruisboog, geweer (hagel, slugs en diverse soorten patronen) en aan het eind sniper rifles. Op mijn vraag of we niet in het ongewapend gevecht trainen, kwam lachend het antwoord, dit is Mixed Killing Arts, geen zelfverdedigingssport.

  Het trainen met de diverse wapens was een leuke aangelegenheid. Met messen, zwaarden en bijlen train ik zelf al, ook met boog en kruisboog. Alleen niet op deze wijze. De gevechten met mes en bijl waren tegen elkaar, waarbij men er vanuit ging dat de tegenstander geen wapen had. Ik heb op een gegeven moment getraind tegen één van de trainers, waarbij ik ongelooflijke klop heb gehad. Het idee achter dit was niet om een tegenstander tijdelijk uit te schakelen, maar om hem te elimineren. Eerlijkheid, fair play en mededogen bestaat niet bij deze stijl van vechten.

  Schieten

  Daarna met de pistolen en revolvers, hierbij werd mij duidelijk waarom we in deze hal trainden. Doelen schoten vanaf de grond omhoog, vlogen van links naar rechts, van boven naar beneden. En je had niet altijd een goed schootsveld, er waren obstakels die je een zuiver schot konden ontnemen. Ook hierbij was het niet van 1 schot, of dubbel tab, maar echt volpompen.
  Hierna de boog en kruisbogen, zoals ik verwachte werd hiervoor zowat de gehele lengte van de hal gebruikt. Deze was ongeveer een 100 meter lang en 20 meter breed. Overal vlogen de doelen rond, nu bleek dat een boog in zo'n situatie makkelijker is dan een kruisboog. De laadtijd van de laatste is te lang en je doel is gevlogen.

  De geweren werden wel over de gehele lengte gebruikt, alleen de hagel geweren niet. Ook hierbij ging het om zoveel mogelijk lood in je doel te pompen.
  Als laatste de sniper rifles, dit was een redelijk nieuwe ervaring voor mij. Het schieten hiermee is fun en inderdaad doeltreffend. De versies die wij gebruikten, hadden meerdere patronen in de lader en waren semi-automatisch, dus je kon de trekker blijven overhalen.

  Al met al vond ik dit alles een leuke ervaring.

  ECHTER

  Wat mij niet beviel - en nog steeds niet bevalt - is de denkwijze achter dit alles, ik snap dat je wil trainen met diverse wapens, vooral als het in het land kan en mag.

  Maar deze vorm van "sport" is geen sport, je traint om als laatste te blijven staan in een gevecht, ongeacht wat het je kost.
  Hun filosofie achter dit alles is, jij wint, jij leeft, je tegenstander is dood.
  Als je dus ruzie krijgt met iemand, gebruik je een mes of bijl. Beheerst je tegenstander een vorm van vechtsport, dan schiet je hem op 10 meter afstand dood. Denk je dat zelfs dat nog te gevaarlijk is ga je voor de wapens op grotere afstand.

  Dit heeft niets te maken met sport of fair play, het is een systeem waarin je leert om letterlijk iemand te vermoorden. Vandaar ook de naam Mixed Killing Arts.
  Deze filosofie heeft ervoor gezorgd dat ik een nare, vieze nasmaak heb van wat eigenlijk een dagje leuk trainen had kunnen en moeten zijn. Ik werd gevraagd of ik vaker wilde komen trainen, maar ik heb voor die "eer" bedankt.

  Al met al een gevaarlijke ontwikkeling.

  PS: Vanwege het karakter van MKA mochten er bij deze training geen foto's gemaakt worden.
  Home » Sword arts » Mixed Killing Arts