Specifieke marktregels

Vraag en aanbod van zwaarden en toebehoren.
Let op: Lees eerst de specifieke regels voordat je hier post.
Gebruikersavatar
Ger
Oprichter
Berichten: 2767
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006 14:54
Locatie: Brabant
Contact:

Specifieke marktregels

Berichtdoor Ger » Di 07 Feb 2006 18:13

In dit subforum kun je zwaarden, oefenmateriaal en toebehoren te koop aanbieden of vragen. Buiten de algemene forumregels gelden hier nog een paar extra voorwaarden:

Bij het plaatsen van advertenties dient men onderstaande tags te gebruiken. Het onderwerp dien met deze tag te beginnen. Bv. “[Gevraagd] Een simpele katana voor tameshigiri”.
Hierdoor kan men in één oogopslag zien wat de strekking van het topic is.

[Gevraagd]
[Aangeboden]
[Ruilen]

Ook het ruilen van zwaarden, oefenmateriaal en toebehoren behoort nu tot de mogelijkheden.

Verkoop geschiedt alleen door particulieren.
Indien iemand namens een bedrijf iets te koop aanbiedt of reclame maakt wordt deze zonder pardon verbannen.

Koop en verkoop geschieden buiten verantwoordelijkheid van Sword Facts Benelux.
Alles is dus op eigen risico. Een paar tips:
  • Geef nooit zomaar een rekeningnummer emailadres, telefoonnummer, creditcardnummer of andere gegevens af. Wees er zeker van dat je de persoon kunt vertrouwen.
  • Gebruik bij het uitwisselen van gegevens niet het forum, maar de persoonlijke bericht functie of email. Persoonlijke gegevens die op het forum staan worden verwijderd. Dit ter bescherming van de gebruiker.
  • Als je twijfelt aan de kwaliteit van het aangebodene, of aan de prijs die voor iets gevraagd wordt, vraag dan gerust de andere forumleden op advies (liefst niet via PB maar gewoon via het forum zodat iedereen ervan kan leren).
  • Bedenk dat het gezegde "Goedkoop is duurkoop" bij zwaarden vaak van toepassing is.
  • Bedenk ook dat beschadigingen binnen een zwaard (bijvoorbeeld een tang die gebroken is) vaak niet zichtbaar zijn op de foto. Vraag gerust of je het stuk eens mag bekijken voordat je het koopt. Weigert de verkoper dit, dan loop je dus het risico dat je veel geld uitgeeft voor iets dat waardeloos is.
  • Verder: Gebruik je gezonde verstand!
Iemand die ergens op biedt, bindt zich nergens aan.
Mensen kunnen zich bedenken. Ook bij een overdracht kan alsnog afgezien worden van koop. Hetzelfde geldt voor de verkoper. Indien de overdracht van het geld en het stuk gedaan zijn is de koop gesloten. De algemene wetten zijn dan van toepassing.

Bumpen is ook hier niet toegestaan.
Bumpen, het omhoog brengen van je onderwerp door een nutteloze post, is op het gehele forum verboden, en dus hier ook. Indien niemand reageert op je aanbieding of vraag, dan zullen er waarschijnlijk geen geïnteresseerden zijn. Maak je je toch schuldig aan bumpen dan zal het onderwerp zonder pardon verwijderd worden.
Onder bumpen wordt in dit geval ook het verlagen van de prijs met een niet substantieel bedrag bedoelt.
Bv. een prijsverlaging van € 5,00 op een zwaard van €200,00.

Handelen via Sword Facts Benelux geschiedt alleen via dit subforum.
Dus niet op andere subfora of persoonlijke berichten. Doe je dit toch dan zal het beheer gepaste maatregelen nemen.

Onderhandelingen via persoonlijke weg
Bij aanbieden van zwaarden is de vraagprijs is toegestaan, bij zoeken naar zwaarden een richtprijs voor wat je wilt uitgeven. Verder onderhandelen gebeurt via PM of mail. Ga dus niet op dit forum over en weer bieden en tegenbieden.
Plaats echter niet je emailadres, telefoonnummer o.i.d. in je berichten op het forum. Dit wordt gevonden door spamrobots en potentieel kwaadwillenden met alle gevolgen van dien. Dit soort privé-gegevens worden daarom verwijderd uit de berichten.

Het beheer heeft het recht zonder enige opgaaf van reden een bericht of onderwerp te verwijderen.

Mocht je twijfels hebben
Neem dan eens een kijkje op internetoplichting.nl. Hier wordt de hele problematiek aan de kaak gesteld. Ook is er een compleet stappenplan te vinden van wat te doen als er toch iets fout is gegaan. En aan dat stappenplan wil ik nog één ding toevoegen: Meld het hier op de site! Een waarschuwing voor je mede-forumleden is wel zo prettig.

Het forum is voorzien van twee sub-forums:

Verkocht: Hierin komen alle topics te staan die afgehandeld zijn. In dit forum kan niet meer gepost worden.

3 maanden of ouder: Hierin komen alle topcis te staan, van items die na 3 maanden nog niet verkocht of geruild zijn. Ook in dit forum is het niet meer mogelijk om te posten. Mocht u alsnog interesse hebben in een item uit dit sub-forum, dan kunt u via PB kontakt opnemen met de aanbieder van het item.

Bovenstaande sub-forums zijn er om het geheel wat overzichtelijker te maken.

Laatste noot: Vanwege alles wat bij handel meespeelt zal het beheer bij dit forum extra streng controleren, om onze leden te beschermen. Houd je dus aan de regels.

If you're not living on the edge, you're taking up too much space

Terug naar “Zwaardenmarkt”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron